Prajitura cu mere si branza

Se amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile, branza si smantana. Albusur

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 130 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • Putina sare
  • 1 zahar vanilat
  • Coaja razuita de la o jumatate de lamaie
  • 4 galbenusuri de oua
  • 200 g branza
  • 2 linguri smantana
  • 4 albusuri
  • 50 g stafide
  • 2 linguri esenta de rom
  • 170 g faina
  • Pentru decorare:
  • 500 g mere
  • Zeama unei lamai
  • Zahar pudra
  • Scortisoara
  • Unt
  • Faina

Mod de preparare

Se amesteca untul cu 65 g zahar pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Incetul cu incetul se adauga si galbenusurile, branza si smantana. Albusurile se bat spuma si se adauga restul de zahar. Se amesteca cu crema de branza. La final se adauga faina si stafidele inmuiate in esenta de rom. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Merele curatate se tai felii subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se asaza peste aluat. Se presara cu amestecul de zahar pudra si scortisoara si se coace la 170 de grade, aprox. 30 de minute.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci