Prajitura cu mere si vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie este delicioasa. O puteti face foarte rapid, contrastul dintre merele usor acrisoare si crema de vanilie aromata o sa va determine sa o repetati cu siguranta.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 200g faina
  • 50 g margarina
  • 200g zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingura de margarina pentru uns forma.
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • putina scortisoara
  • Crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 100g unt

Mod de preparare

Prajitura cu mere si crema de vanilie este delicioasa. O puteti face foarte rapid. Aveti nevoie de 1 kg mere.

Se freaca margarina cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi se adauga treptat oul, praful de copt stins in zeama de lamaie, si la sfarsit se presara faina. Se omogenizeaza aluatul si se pune intr-o forma cu diametrul de 28 cm, in prealabil unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Pentru umplutura de mere:

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felioare. Le trecem prin faina si le asezam peste aluat, presarim cu scortisoara si zahar.si introducem tava in cuptor, la foc mediu, pentru 40-50 minute.

Intre timp pregatim crema:

Se amesteca praful de budinca cu 5 linguri de lapte rece si zaharul, se adauga galbenusul amestecand usor, apoi trepatat tot laptele. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se intareste budinca. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste putun, se adauga untul amestecand continuu.

Se scoate tava, se lasa sa se raceasca. Se toarna pe deasupra crema de vanilie.


Prajitura cu mere si crema de vanilie se serveste ca desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide