Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu. Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalze
Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu.
Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalzeste si se imparte in doua recipiente. Intr-una din jumatati se adauga bicarbonatul de amoniu, se amesteca bine si se adauga celorlaltor ingrendiente. Cealalta jumatate se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se adauga de asementea in castron. Pasta obtinuta se amesteca bine, fara sa aiba noduri.
Daca este gata, se presara faina pe deasupra si vasul se inchide intr-o punga de plastic. Coca se lasa sa se odihneasca o zi, a doua zi se utilizeaza restul de 200 g faina. Se framanta aluatul pana cand toata faina este absorbita. Aluatul se imparte in 3 parti care se intind separat pana au 1 cm grosime. Se taie aluatul cu piese de diferite forme. Acestea se pun la copt intr-o tava in prealabil unsa si acoperite cu putin galbenus de ou. Se pun la copt la foc mediu. In timp ce se coace aluatul, se bate o spuma tare cu 200 g de zahar pudra, 1 albus de ou si cateva picaturi de otet.
Spuma se foloseste pentru decorarea prajiturelelor.
Alte prajituri recomandate:
Placinta cu mere Prajitura cu prune Tiramisu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii