Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu. Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalze
Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu.
Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalzeste si se imparte in doua recipiente. Intr-una din jumatati se adauga bicarbonatul de amoniu, se amesteca bine si se adauga celorlaltor ingrendiente. Cealalta jumatate se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se adauga de asementea in castron. Pasta obtinuta se amesteca bine, fara sa aiba noduri.
Daca este gata, se presara faina pe deasupra si vasul se inchide intr-o punga de plastic. Coca se lasa sa se odihneasca o zi, a doua zi se utilizeaza restul de 200 g faina. Se framanta aluatul pana cand toata faina este absorbita. Aluatul se imparte in 3 parti care se intind separat pana au 1 cm grosime. Se taie aluatul cu piese de diferite forme. Acestea se pun la copt intr-o tava in prealabil unsa si acoperite cu putin galbenus de ou. Se pun la copt la foc mediu. In timp ce se coace aluatul, se bate o spuma tare cu 200 g de zahar pudra, 1 albus de ou si cateva picaturi de otet.
Spuma se foloseste pentru decorarea prajiturelelor.
Alte prajituri recomandate:
Placinta cu mere Prajitura cu prune Tiramisu
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii