Prajitura cu miere

Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu. Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalze

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 250 g de miere incalzita
  • 20 g bicarbonat de amoniu
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de untura
  • 0.25 l lapte fiert
  • 6 linguri gem de caise
  • 1 kg faina
  • 200 g zahar pudra
  • 1 albus de ou

Mod de preparare

Amestecam ingredientele intr-un castron, cu exceptia laptelui, bicarbonatului de amoniu si de sodiu.

Din faina se utilizeaza 800 g. Laptele se incalzeste si se imparte in doua recipiente. Intr-una din jumatati se adauga bicarbonatul de amoniu, se amesteca bine si se adauga celorlaltor ingrendiente. Cealalta jumatate se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se adauga de asementea in castron. Pasta obtinuta se amesteca bine, fara sa aiba noduri.

Daca este gata, se presara faina pe deasupra si vasul se inchide intr-o punga de plastic. Coca se lasa sa se odihneasca o zi, a doua zi se utilizeaza restul de 200 g faina. Se framanta aluatul pana cand toata faina este absorbita. Aluatul se imparte in 3 parti care se intind separat pana au 1 cm grosime. Se taie aluatul cu piese de diferite forme. Acestea se pun la copt intr-o tava in prealabil unsa si acoperite cu putin galbenus de ou. Se pun la copt la foc mediu. In timp ce se coace aluatul, se bate o spuma tare cu 200 g de zahar pudra, 1 albus de ou si cateva picaturi de otet.
Spuma se foloseste pentru decorarea prajiturelelor.

Alte prajituri recomandate:

Placinta cu mere Prajitura cu prune Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia