Prajitura cu miere

Mierea, zaharul, margarina si laptele se pun intr-un vas, la foc mic pina da in citeva clocote si compozitia isi schimba culoarea. Se lasa la rece apo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 200 gr. zahar
  • 50 gr. margarina
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 borcan gem de caise
  • 1 lingutita faina
  • Pentru crema: 500 ml. lapte
  • 3 linguri gris
  • zahar dupa gust
  • coaja de la o lamiie si zeama de la doua
  • 1 pachet unt
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mierea, zaharul, margarina si laptele se pun intr-un vas, la foc mic pina da in citeva clocote si compozitia isi schimba culoarea. Se lasa la rece apoi se amesteca cu oul, bicarbonatul (nestins dar amestecat in putina faina) si se framinta. Se imparte in patru, se intinde si se coc foile pe fundul tavii.



Crema:

Pachetul de unt se freaca cu zaharul (200 gr. zahar pudra), laptele se pune intr-un vas la foc mic si se adauga grisul mestecind continuu. Cind grisul a fost fiert se da la o parte si sa lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se pune cite o lingura in untul frecat si se freaca in continuu pina se termina ciulamaua de gris. La sfirsit se adauga coaja si zeama de la lamai. Se curata foile de faina si se aseaza crema de gris peste prima si a treia foaie, peste a doua gemul de caise.
Se serveste a doua zi pudrata cu pahar, taiata romburi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia