Mierea, zaharul, margarina si laptele se pun intr-un vas, la foc mic pina da in citeva clocote si compozitia isi schimba culoarea. Se lasa la rece apo
Mierea, zaharul, margarina si laptele se pun intr-un vas, la foc mic pina da in citeva clocote si compozitia isi schimba culoarea. Se lasa la rece apoi se amesteca cu oul, bicarbonatul (nestins dar amestecat in putina faina) si se framinta. Se imparte in patru, se intinde si se coc foile pe fundul tavii.
Crema:
Pachetul de unt se freaca cu zaharul (200 gr. zahar pudra), laptele se pune intr-un vas la foc mic si se adauga grisul mestecind continuu. Cind grisul a fost fiert se da la o parte si sa lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se pune cite o lingura in untul frecat si se freaca in continuu pina se termina ciulamaua de gris. La sfirsit se adauga coaja si zeama de la lamai. Se curata foile de faina si se aseaza crema de gris peste prima si a treia foaie, peste a doua gemul de caise.
Se serveste a doua zi pudrata cu pahar, taiata romburi

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii