Prajitura cu miere

Amestecati ingredientele pentru foi, la bain-marie, pana cand se omogenizeaza. Lasati sa se rai si apoi intindeti din compozitie 4 foi pe care coa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • FOILE:
  • 30 g unt
  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri gris
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita rom
  • 250 g zahar praf
  • 150 g unt
  • GLAZURA:
  • 100 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri zahar praf pentru ornare

Mod de preparare

Amestecati ingredientele pentru foi, la bain-marie, pana cand se omogenizeaza.

Lasati sa se rai si apoi intindeti din compozitie 4 foi pe care coaceti-le pe dosul tavii.

Pentru , fierbeti gris , cu zahar.

Lasati-I la racit, apoi adaugati vanilia, romul si la urma, untul frecat cu zaharul cu romul.

Cu aceasta umpleti foile.

Pentru glazura, fierbeti ingredientele si cand incepe sa se ingroase, turnati-o fierbinte deasupra prajiturii.

Cu ajutorul unei furculite desenati valuri.
Pudrati zahar praf inainte de taiere.

Pofta buna!

Alte retete prajituri gasiti aici:

Prajitura cu miere,

Prajitura cu piersici,

Prajitura mere,

Reteta prajitura,

Prajituri de post

Prajitura nuca,

Prajituri de casa,

Prajitura branza

Crema ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori