Prajitura cu miere si piersici este delicioasa, pufoasa si usor de pregatit. Este o reteta de prajitura ce poate fi pregatita si cu alt fel de fructe sau cu fructe din compot.
Intr-un castron, punem margarina topita, apoi adaugam mierea, apa, zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile, amestecand dupa fiecare.
Apoi adaugam albusurile batute spuma si mixam. Adaugam faina-n ploaie, punem si bicarbonatul stins dupa ce punem faina si mixam bine.
Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata, eu am folosit o tava mai mica putin decat cea de aragaz, pt ca nu am vrut sa iasa prajitura inalta.
punem piersicile scurse bine de zeama si tavalite prin faina.
Bagam tava la cuptorul incins la 175 de grade, pt 20-25 de minute pe gratarul din mijloc ( se face foarte repede)
Pe urma am topit o ciocolata neagra de 100 gr. la bain marie, am taiat prajitura in patrate mai mari, asa calda cum era, am mutat-o pe o folie de aluminiu, am pus zahar pudra, nu foarte mult, ca sa aiba priza ciocolata pe care am bagat-o in punga mica taiata la un colt si am trecut cu ea peste cuburile taiate.
Este foarte frageda.
Reteta de prajitura cu miere si piersici a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Serviti prajitura cu miere si piersici dupa ce s-a racit.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii