Prajitura cu morcovi si ciocolata

1. Se bat ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie. 2. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se ia castronul de pe foc, se adauga in el

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g morcovi rasi
  • 50 g nuci zdrobite
  • 2 linguri ulei
  • 350 g crema mascarpone sau crema de branza
  • 175 g zahar tos
  • 175 g ciocolata menaj

Mod de preparare

1. Se bat ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie.

2. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se ia castronul de pe foc, se adauga in el faina cernuta amestecata cu cacao.

3. Apoi in aceasta compozitie se adauga treptat morcovii, uleiul si nucile.

4. Se coace la foc potrivit un blat intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, de diametrul de 22 cm. Apoi se lasa blatul la racit.

5. Se amesteca crema mascarpone cu zaharul tos si cu ciocolata topita.

6. Se taie blatul in doua si se umple foile cu crema de ciocolata.

7. Se pune crema si deasupra prajiturii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc