Prajitura cu nuca de cocos si sirop

Se mixeaza untul pana se albeste. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga galbenusu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca de cocos si sirop

Ingrediente

  • 1 1/2 cana de nuca de cocos (fulgi)
  • 2 cani faina
  • 1 cana unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 5 oua
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 linguri ouzo (coniac
  • whisky
  • rom
  • etc.)
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • putin unt pentru a unge tava
  • putina faina pentru tapetat tava
  • Sirop:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Se mixeaza untul pana se albeste. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga galbenusurile celor 5 oua.

Se adauga apoi laptele, ouzo, vanilia si nuca de cocos.

Separat se bat albusurile spuma. Adaugam compozitiei cu nuca de cocos faina cu praful de copt, dupa care se incorporeaza usor usor si albusurile batute spuma.

Se unge o tava 30 cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.

Separat se face siropul din zahar si apa, iar la final se adauga zeama de lamaie. Se toarna siropul fierbinte peste prajitura racita.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu nuca de cocos si sirop a fost propusa de phllory pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca de cocos gasiti aici:

Prajitura cu 2 nuci,

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata,

Tarta cu nuca de cocos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
1
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de conopida
4
Supe de legume

Supa crema de conopida

O reteta rapida, usoara, hranitoare, ideala pentru serile reci de iarna

Supa crema de conopida
Burrito
5
Parteneri
Mancare de pui cu fenicul
Bucataras.RO

Mancare de pui cu fenicul

nu mi-am imaginat ca feniculul e atat de gustos! E prima data cand gatesc mancare cu fenicul si sunt tare multumita de...

Mancare de pui cu fenicul
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia