BLAT: 1. Bateti albusurile spuma. 2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
BLAT:
1. Bateti albusurile spuma.
2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
3. In spuma adaugati, treptat, zaharul vaniliat, faina, praful de copt si nucile, amestecand prin rasturnare.
4. Compozitia obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.
CREMA:
1. Puneti galbenusurile cu zaharul intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa.
2. Cand aceasta s-a ingrosat suficient luati vasul de pe foc. Dupa racire se adauga untul frecat spuma. Omogenizati bine.
GLAZURA:
1. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga putin siropul, se adauga cacaoa. Se mai fierbe putin.
ASAMBLARE:
1. Se pune o foaie de napolitana, se unge cu jumatatea din cantitatea de crema, se pune blatul, cealalta jumatate de crema si la urma foaia de napolitana.
Prajitura se glazureaza cu glazura de cacao, racita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii