BLAT: 1. Bateti albusurile spuma. 2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
BLAT:
1. Bateti albusurile spuma.
2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
3. In spuma adaugati, treptat, zaharul vaniliat, faina, praful de copt si nucile, amestecand prin rasturnare.
4. Compozitia obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.
CREMA:
1. Puneti galbenusurile cu zaharul intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa.
2. Cand aceasta s-a ingrosat suficient luati vasul de pe foc. Dupa racire se adauga untul frecat spuma. Omogenizati bine.
GLAZURA:
1. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga putin siropul, se adauga cacaoa. Se mai fierbe putin.
ASAMBLARE:
1. Se pune o foaie de napolitana, se unge cu jumatatea din cantitatea de crema, se pune blatul, cealalta jumatate de crema si la urma foaia de napolitana.
Prajitura se glazureaza cu glazura de cacao, racita.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii