Prajitura cu nuca si glazura de scortisoara

Zaharul se mixeaza impreuna cu untul, apoi se adauga oul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza rand pe rand faina si laptele si se toar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • 150 gr faina
  • lapte
  • sare
  • Pentru glazura de scortisoara:
  • 50 gr nuca
  • 50 gr zahar brun
  • 50 gr nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 15 gr unt

Mod de preparare

Zaharul se mixeaza impreuna cu untul, apoi se adauga oul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza rand pe rand faina si laptele si se toarna compozitia intr-un vas tapetat. Separat se pregateste glazura. Se amesteca pe baie de aburi nuca, imperuna cu nuca de cocos, zaharul brun, faina, scortioasa si untul. Se toarna glazura astfel formata peste compozitia din vas si se da la cuptor. Se coace aproimativ 30 de minute, la foc potrivit.


Se lasa prajitura la racit, timp 5 minute, apoi se serveste de pe un platou.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Prajitura snikers Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori