Prajitura cu nuci si crema de caise

Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si samburii macinati, se a

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 6 albusuri
  • 200 gr. zahar
  • 60 gr. nuca macinata
  • 30 samburi de caise sau migdale macinati
  • Pentru crema: 150 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri gem de caise
  • Pentru glazura:150gr. ciocolata de menaj
  • 50gr. unt

Mod de preparare

Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si samburii macinati, se amesteca usor, de jos in sus. Se imparte in trei si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc foile pe rand, in cuptorul incins, aproximativ 20 minute pentru fiecare.

Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga laptele si se pun pe la fiert in bain-marie. Se bat pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema legata. Se amesteca cu gemul de caise si se lasa sa se raceasca. Se adauga untul frecat spuma.

Se monteaza prajitura si se glaseaza cu ciocolata. Se pastreaza la rece 3-4 ore, apoi se taie bucati, gen napolitana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc