Prajitura cu pere si mac

Pentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati fain

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri migdale macinate
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura rom sau cognac
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 400 g unt
  • 1 baton vanilie
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri mac
  • Ornare:
  • 4 pere
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Pentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati faina, migdalele, zaharul vanilat, romul si putina coaja rasa de lamaie. Amestecati ingredientele prin rasturnare si coaceti din aceasta compozitie 3 foi pe spatele tavii de aragaz, unsa si tapetata.

Pentru crema, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa, albicioasa, iar zaharul este in intregime dizolvat. Fierbeti laptele cu batonul de vanilie rupt in bucatele. Dupa ce a clocotit, luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit. Cand laptele este numai caldut, strecurati-l si turnati-l in fir subtire peste compozitia de galbenusuri, amestecand mereu. Cand ati adaugat tot laptele, puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema pana cand incepe sa se ingroase. Luati vasul si lasati crema la racit o jumatate de ora, apoi adaugati untul frecat bine inainte, cu o lingura de lemn, pentru a scoate apa si zerul din el. Puneti si macul si omogenizati ingredientele. Umpleti foile cu aceasta crema si ungeti prajitura deasupra si pe margine cu crema ramasa.

Taiati perele in felii, pe lungime, cu grosimea de 3mm. Fierbeti un sirop din zahar si 100 ml apa. Cand acesta incepe sa se ingroase, puneti feliile de pere in el si lasati-le la fiert 3 minute. Nu trebuie sa se inmoaie prea tare. Scoateti feliile pe o tava, una langa alta, nu suprapuse. Puneti tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute, pana cand perele insiropate se usuca. Cu aceste pere ornati prajitura peste crema de deasupra.
Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu capsuni

Pandispan cu visine

Prajitura cu mere si gris

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa