Prajitura cu piersici si nucsoara

Prajitura cu piersici si nucsoara. Se incalzeste cuptorul 10 minute la treapta cea mai inalta.Tapetati o tava cu hartie de copt. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga oul si se omogenizeaza, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piersici si nucsoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 g faina
  • 200 g zahar tos
  • ¼ lingurita de sare
  • 225 unt/margarina
  • rece
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici
  • decojite)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 60 g faina
  • 200 zahar tos
  • ¼ lingurita de sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul 10 minute la treapta cea mai inalta.Tapetati o tava cu hartie de copt. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga oul si se omogenizeaza, iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se imparte in 2.O parte se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu hartie, iar cealalta jumatate se da la frigider.

 

Pentru umplutura: se taie piersicile cubulete (sau felii) si se pun intr-un castron mare si se stropesc cu suc de lamaie. Se amesteca usor. Intr-un bol separat amesteca impreuna faina, zahar, sare, scortisoara si nucsoara. Se toarna peste piersici si se amesteca usor. Imprastie amestecul de piersici in mod egal in tava. Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas  Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 45 de minute sau pana cand partea de sus este usor rumenita.


Se lasa sa se raceasca complet inainte de a taia in patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia