Prajitura cu piscot

Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina si albusurile batute spum

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 23 dkg zahar pudra
  • 23 dkg unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 23 dkg faina
  • Pentru umplutura:
  • 40 dkg nuca mancinata
  • 23 dkg zahar
  • 1
  • 5 dl rom
  • putin lapte
  • daca este necesar
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 40 dkg unt

Mod de preparare

Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina si albusurile batute spuma si coacem aluatul obtinut. Apoi preparam umplutura: amestecam nucile cu zaharul, romul si laptele, daca este necesar si intindem umplututra pe aluat. La sfarsit preparam crema. Topim la baie de abur ouale, zaharul pudra si praful de cacao pana obtinem un amestec gros. Dupa racire turnam crema peste prajitura.
Alte retete prajituri

Prajitura din foi cu miere

Clatite

Placinta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori