Prajitura cu piure de castane si cafea

Cine nu vrea sa guste un asa desert?

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si cafea

Ingrediente

  • 3 blaturi din cate
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • crema
  • 500 g frisca lichida
  • 250 g branza de vaci
  • 300 g piure de castane
  • 2 lingurite de nes decofeinizat
  • decor
  • frisca si cafea
  • 20 g gelatina

Mod de preparare

Se prepara fiecare blat din cate 4 albusuri mixate cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi faina turnata in ploaie. Se dau la copt fiecare cate 15-20 minute, pana ce fiecare blat se rumeneste usor.

Se prepara crema, mixand frisca pana se intareste. Mixam si branzica de vaci cu piureul de castane, apoi amestecam cu frisca si cafeaua solubila decofeinizata. Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.

Se unge fiecare blat cu crema,apoi se asaza unul peste altul, presand usor cu mana. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a taia prajitura. Se decoreaza cu frisca si cafea solubila.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc