Prajitura cu prune

Prajitura cu prune este desertul preferat al toamnei. Savuros si rapid de preparat. Se amesteca untul, la temperatura camerei, cu esenta de vanilie s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune

Ingrediente

  • 200 g unt sau margarina
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat
  • 200 g faina
  • o lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie
  • 1
  • 5-2 kg prune coapte
  • 50 g zahar vanilat

Mod de preparare

Prajitura cu prune este desertul preferat al toamnei. Savuros si rapid de preparat. Se amesteca untul, la temperatura camerei, cu esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Se incorporeaza cate un ou, se stinge amoniacul cu suc de lamaie sau un strop de otet si se adauga la compozitie si la urma adauga faina. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetatata cu hartie de copt.

Se curata prunele, se spala, se sterg, se taie in jumatae si se scot samburii.

Prunele se aseaza cu coaja in jos peste aluatul din tava. Se da totul la copt aproximativ 30 minute la foc potrivit, pana se rumeneste usor.


Dupa ce s-a racit, se taie prajitura in patrate si se serveste dupa ce a fost pudrata cu zahar vanilat.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori