1. Se pune drojdia la dospit cu putin lapte caldut, zahar si se lasa cateva minute. 2. Laptele ramas se incalzeste impreuna cu margarina, se amesteca
1. Se pune drojdia la dospit cu putin lapte caldut, zahar si se lasa cateva minute.
2. Laptele ramas se incalzeste impreuna cu margarina, se amesteca cu drojdia dospita, faina , galbenusul de ou, sarea.
3. Se framanta un aluat elastic care se lasa la dospit, la cald 30 de minute.
4. Se intinde o foaie in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa sa creasca 10 minute.
5. Intre timp se curata merele de coaja si prunele de samburi. Peste foaia de aluat se pun felii de mere si prune.
6. Se amesteca ingrendientele pentru crema adica untul, zaharul pudra, faina si zaharul vaniliat si se intind peste fructe.
7. Coacem 30 de minute la foc potrivit.
Reteta Prajitura cu prune a fost propusa de KikenHana

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii