Prajitura cu prune

Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de la

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 200 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 20 prune de compot
  • Pentru crema de branza: 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • cacao pentru decor
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie si albusurile batute spuma cu sare.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata, se aseaza jumatatile de pruna bine scurse, se presara putin zahar si se coace in cuptorul bine incins 30 de minute. Se lasa la racit.

Se amesteca intr-un vas branza de vaci bine scursa cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Se adauga gelatina inmuiata in apa rece si incalzita la foc mic si se freaca bine pentru a se omogeniza.

Se intinde crema peste prajitura si se lasa la frigider cateva ore, pana se intareste crema.

Se pudreaza cu putina cacao si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc