Prajitura cu prune si bezea

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune si bezea

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 3 galbenusuri
  • 400 g prune coapte
  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • Esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • ½ plic praf de copt
  • U praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Bezea :
  • 3 albusuri
  • Putina zeama de lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita de amidon

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, vanilia si putina sare. Cele 10 galbenusuri se presara cu putin zahar si sare pentru a se intensifica culoarea galbena. Se freaca apoi cu razatura de portocale. Se adauga treptat cate un galbenus la compozitia de unt si se amesteca dupa fiecare. La urma se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si albusuile batute. Se amesteca usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, eu am folosit tava de la cuptor, se pune compozitia si deasuprea fructele taiate in doua si asezate cu jumatatea in sus. Cine doreste poate presara si putina scortisoara pe deasupra. Se da tava la cuptorul incins pentru 30-35 de minute in functie de cuptor. Bezeaua se face mixand albusurile cu zaharul iar spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si amidonul si se bate in continuare. Se scoate prajitura, se pune bezeaua deasupra, se fac niste modele cu furculita sau pieptanul de bucatarie si se mai da la cuptor pentru 5 minute pana se rumeneste frumos.


Se taie cubulete.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci