Prajitura cu rahat

Prajitura cu rahat este o prajitura delicioasa. Ingredientele pentru a pregati reteta sunt: drojdie, untura, smantana, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 2 linguri lapte
  • 4 galbenusuri.
  • 25 gr drojdie
  • 150gr untura
  • 4 linguri smântâna
  • sare
  • 250 gr
  • nuca
  • rahat
  • Crema:
  • gem de macese
  • Crema doi:
  • 250gr nuci
  • 200gr zahar tos
  • spuma de la 4 albusuri
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu rahat se face asa:  framantam pentru foi ingredientele si impartim aluatul in 4 parti egale. Prima foaie se aseaza in tava, se unge cu dulceata acrisoara(maciese), apoi se aseaza a doua foaie care se unge cu urmatoarea crema: 250gr nuci, 200gr zahar tos si spuma de la 4 albusuri; se aseaza compozitia pe foaie, se aseaza o alta foaie care se umple cu felii de rahat taiat subtire, colorat diferit. A patra foaie se aseaza deasupra si se lasa sa dospeasca o ora (daca nu e nuca se ung 2 foi cu marmelada si-n mijloc se pune rahat).

 


Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori