Sfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si framantam. Punem la frigi
Sfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si framantam. Punem la frigider 30 de minute. Intindem pe o suprafata 3 foi de 30x30 de cm si le punem in tavi captusite cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul pre-incalzit 12 minute. Dupa ce foile se racesc, sfaramam una dintre ele si o fierbem in lapte. Pentru crema batem spuma margarina cu zaharul, romul, gemul de caise si o ungem intre cele doua foi ramase. Deasupra punem albusurile fierte la baie de abur impreuna cu zaharul si picuram glazura de ciocolata. Desenam modele cu furculita. Punem la rece si la servire feliem in bucati de 5x4 cm.
Alte retete culinare recomandate
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
Tiramisu
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Comentarii