Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt preparat!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Ingrediente

  • 2 tavi de 20/24 cm
  • Cate 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • zahar vanilat
  • Umplutura;o ceasca de perle de tapioca
  • 300 ml de sirop de cirese
  • 6 linguri de dulceata de cirese
  • decor;200 ml frisca lichida
  • cateva cirese confiate

Mod de preparare

Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu un pic de ulei apoi se incorporeaza in albusuri tari si la urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile,se presara deasupra zahar vanilat si se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu cate 15 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se desprind cu lama unui cutit de hartia de copt si se lasa sa se raceasca bine.

2.Cesca de perle de tapioca se adauga in siropul de cirese pus la fiert in momentul cand da in clocot si se amesteca incontinuu pana ce perlele de tapioca devin incolore si scade tot siropul in care fierb.Se acopera etans cu o farfuriuta si se lasa sa traga perlutele tot siropul care mai ramane.Dupa ce s-au racit se strecoara bine de siropul ce a mai ramas(daca a mai ramas) si se amesteca cu dulceata de cirese.Se amesteca bine .

3. Se aseaza in tava in care s-au copt blaturile,o foaie de blat,deasupra ei se toarna uniform amestecul de tapioca si dulceata,se pune deasupra si a 2 a foaie de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.

E de preferat sa se lase de seara pana a 2 a zi apoi se taie si se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata bine,pana se intareste si se decoreaza cu cirese confiate.Este o prajitura foarte racoroasa si usor de preparat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
4
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Parteneri
Desert croissante cu unt
Bucataras.RO

Desert croissante cu unt

Reteta pentru picnic Am vazut de ceva vreme aceasta reteta pe pagina Laurei Adamache. Mi-am cumparat toate ingredientele si...

Desert croissante cu unt
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori