Prajitura cu vanilie

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 oua intregi
  • 300 g faina
  • ½ plic praf de copt

Mod de preparare

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pana cand pasta devine spumoasa.

Jumatate din aluat se toarna intr-o tava unsa si presarata cu faina in prealabil. In cealalta jumatate a aluatului adaugam (mixtura preparata separat):

2 linguri de cacao

putin lapte

putin zahar

Compozitia se toarna peste primul aluat, se adauga visine si se pune la copt.

Crema:

½ l lapte

1 ½ pachet de budinca de vanilie

3 linguri de zahar

150 g margarina

Budinca se prepara cat mai groasa si se lasa la racit. Margarina se amesteca cu zaharul, pana compozitia devine spumoasa si se amesteca cu budinca racita.

Crema se pune peste prajitura si se decoreaza cu ciocolata.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Gem de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci