Prajitura cu vanilie

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 oua intregi
  • 300 g faina
  • ½ plic praf de copt

Mod de preparare

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pana cand pasta devine spumoasa.

Jumatate din aluat se toarna intr-o tava unsa si presarata cu faina in prealabil. In cealalta jumatate a aluatului adaugam (mixtura preparata separat):

2 linguri de cacao

putin lapte

putin zahar

Compozitia se toarna peste primul aluat, se adauga visine si se pune la copt.

Crema:

½ l lapte

1 ½ pachet de budinca de vanilie

3 linguri de zahar

150 g margarina

Budinca se prepara cat mai groasa si se lasa la racit. Margarina se amesteca cu zaharul, pana compozitia devine spumoasa si se amesteca cu budinca racita.

Crema se pune peste prajitura si se decoreaza cu ciocolata.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Gem de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori