Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.
Poti sa faci prajitura si cu alte fructe de sezon, proaspete sau congelate. Cea cu visine este preferata mea!
Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, vanilia si zaharul, pana obtii o crema fina si deschisa la culoare. Toarna apoi peste oua amestecul caldut din craticioara si mixeaza la viteza cea mai mica, ca sa nu te stropesti :)
Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna amestecul si pune deasupra visinele. Coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute si verifica cu o scobitoare daca este facuta. Las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai si presara deasupra zahar pudra. Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii