E o reteta usoara, de vara. Foarte simpla, la indemana tuturor. Reteta e luata dintr-o carte de bucate, usor adaptata.
Albusurile se bat spuma, pana se intaresc, cca. 5 minute. Se adauga pe rand faina, praful de copt, esentele, amestecand cu prima treapta a mixerului. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, se omogenizeaza. Se incorporeaza in albusuri, usor cu o lingura, avand grija sa se pastreze spuma de albusuri. Se tapeteaza o tava de cuptor cu foaie de copt, se adauga aluatul, apoi se presara visinele. Le puteti arunca pt a intra si in aluat. In 30-40 min la temperatura medie a cuptorului, e gata. Lasati sa se raceasca. Adaugati zahar pudra pt servire.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii