Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ou
Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile spuma cu cele 7 linguri de zahar puse pe rand. Adaugam unul cate unul galbenusurile, lingura cu lingura uleiul, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara, se toarna aluatul iar deasupra se presara visinile scurse de zeama si trecute prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii. (sau se da tava la cuptor la foc potrivit iar dupa 4-5 minute cand prajitura s-a ridicat putin se pot presara deasupra fructele fara a le mai trece prin faina). Prajitura este gata cand s-a rumenit frumos.
Se serveste taiata in patrate si presarata cu zahar pudra vanilat. Se pot inlocui cu succes visinile cu caise sau piersici.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii