Prajitura cu zmeura si ciocolata

Gustul acrisor dat de crema de zmeura se imbina superb cu gustul dulce al cremei de ciocolata.

Portii
10
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Blat:
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 g cacao
  • 1 praf de sare 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema de zmeura:
  • 400 g zmeura(poate fi si zmeura congelata)
  • 2 linguri dulceata de visine
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa

Mod de preparare

Blat: Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Turnam amestecul peste crema de cacao si omogenizam. Apoi turnam compozitia lichida (ouale mixate usor cu esenta de vanilie, uleiul si iaurtul) peste cea solida. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Turnam compozitia intr-o tava de 30/40 cm si nivelam. Eu am pus compozitia intr-o tava rotunda. Coacem blatul timp de 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul, il lasam la racit iar apoi in taiam in doua bucati egale. O bucata din ele o taiem in doua pe orizontala, astfel incat sa obtinem 2 bucati de blat mai subtiri. Mie nu prea mi-a iesit pentru ca nu am avut cutit cu lama mai mare si m-am chinuit. Cu siguranta voi o sa reusiti. Crema de ciocolata: Punem laptele pe foc cu zaharul. Separat mixam usor ouale cu amidonul. Cand laptele este fierbinte turanm cateva liguri peste oua si amestecam bine. Punem compozitia de oua peste lapte si dam la foc mediu. Amestecam continuu pana crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Luam crema de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam bine iar apoi taiem untul in bucatele si in omogenizam cu crema. La final punem o lingurita de esenta. Crema de zmeura: Punem zmeura cu zaharul la foc mic. Lasam sa fiarba 5 minute pana se inmoaie complet. Desfacem amidonul cu 3 linguri de apa si il adaugam peste zmeura. Adaugam si cele 2 linguri de dulceata de visine. Lasam 2 minute la fiert pana se ingroasa. Dam crema la rece. Asamblare: Punem o felie de blat pe un platou. Eu nu am avut un platou asa mare si am pus blatul pe un tocator mai mare.Intindem uniform mai mult de jumatate din compozitia de crema. Acoperim cu o felie de blat mai subtire si punem jumatate din crema de zmeura. Punem deasupra si a doua felie de blat subtire. Nivelam restul din crema de ciocolata. Acoperim prajitura cu restul de crema de zmeura. Punem prajitura la rece pentru jumatate de ora. Dupa cum se vede in poza de prezentare apare in forma rotunda. Am luat un bol rotund si cu ajutorul cutitului am taiat in prajitura exact forma dorita. Daca aveti forme special pentru decupat o sa va iasa si mai bine. Am decorat si cu cateva coacaze. Vroiam sa fac si o glazura de ciocolata dar pe parcurs m-am razgandit. De asta o sa vedeti in poze si pliculetele cu gelatina pe care nu am mai folosit-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap