Prajitura cu zmeura si ciocolata

Gustul acrisor dat de crema de zmeura se imbina superb cu gustul dulce al cremei de ciocolata.

Portii
10
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Blat:
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 g cacao
  • 1 praf de sare 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema de zmeura:
  • 400 g zmeura(poate fi si zmeura congelata)
  • 2 linguri dulceata de visine
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa

Mod de preparare

Blat: Fierbem apa si o amestecam cu cele 90 g de cacao pana se omogenizeaza. O lasam la racit. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, praful de sare si bicarbonatul. Mixam usor ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Turnam amestecul peste crema de cacao si omogenizam. Apoi turnam compozitia lichida (ouale mixate usor cu esenta de vanilie, uleiul si iaurtul) peste cea solida. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Turnam compozitia intr-o tava de 30/40 cm si nivelam. Eu am pus compozitia intr-o tava rotunda. Coacem blatul timp de 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul, il lasam la racit iar apoi in taiam in doua bucati egale. O bucata din ele o taiem in doua pe orizontala, astfel incat sa obtinem 2 bucati de blat mai subtiri. Mie nu prea mi-a iesit pentru ca nu am avut cutit cu lama mai mare si m-am chinuit. Cu siguranta voi o sa reusiti. Crema de ciocolata: Punem laptele pe foc cu zaharul. Separat mixam usor ouale cu amidonul. Cand laptele este fierbinte turanm cateva liguri peste oua si amestecam bine. Punem compozitia de oua peste lapte si dam la foc mediu. Amestecam continuu pana crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Luam crema de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam bine iar apoi taiem untul in bucatele si in omogenizam cu crema. La final punem o lingurita de esenta. Crema de zmeura: Punem zmeura cu zaharul la foc mic. Lasam sa fiarba 5 minute pana se inmoaie complet. Desfacem amidonul cu 3 linguri de apa si il adaugam peste zmeura. Adaugam si cele 2 linguri de dulceata de visine. Lasam 2 minute la fiert pana se ingroasa. Dam crema la rece. Asamblare: Punem o felie de blat pe un platou. Eu nu am avut un platou asa mare si am pus blatul pe un tocator mai mare.Intindem uniform mai mult de jumatate din compozitia de crema. Acoperim cu o felie de blat mai subtire si punem jumatate din crema de zmeura. Punem deasupra si a doua felie de blat subtire. Nivelam restul din crema de ciocolata. Acoperim prajitura cu restul de crema de zmeura. Punem prajitura la rece pentru jumatate de ora. Dupa cum se vede in poza de prezentare apare in forma rotunda. Am luat un bol rotund si cu ajutorul cutitului am taiat in prajitura exact forma dorita. Daca aveti forme special pentru decupat o sa va iasa si mai bine. Am decorat si cu cateva coacaze. Vroiam sa fac si o glazura de ciocolata dar pe parcurs m-am razgandit. De asta o sa vedeti in poze si pliculetele cu gelatina pe care nu am mai folosit-o.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Retete dietetice

Dulceata de visine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Vin de visine
3
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Negresa cu branza si cirese
4
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese