Prajitura cuburi de lamaie

Prajitura cuburi de lamaie este pur si simplu delicioasa. Daca ai cautat timp indelungat o reteta perfecta de prajitura cu lamaie, este timpul sa incerci reteta noastra culinara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cuburi de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 55g zahar tos
  • 215 faina
  • 170g unt nesarat
  • la temperatura camerei
  • 55g nuci (optional)
  • Pentru crema:
  • 70g faina
  • 455g zahar
  • 280ml suc stors de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 6 oua mari
  • 1 galbenus
  • un varf de sare

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius si pregateste pentru cuptor o tava de 30x20 cm.

Pregatim aluatul prajiturii noastre cu lamaie:

Pune zaharul impreuna cu faina in bolul mixerului, adauga untul si nucile macinate daca folosesti, si mixeaza la viteza mica pana cand obtii un aluat fraged. Apasa cu degetele si intinde aluatul in tava, iar pe margini sa se intinda 1 cm. Pune deasupra hartie pergament si umple-o cu boabe de fasole, dupa care da-o la cuptor pentru 25-35 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Pune faina intr-un bol, adauga si zaharul. Adauga sucul de lamaie si coaja si amesteca pana cand s-a dizolvat zaharul. Intr-un alt bol mixeaza ouale si galbenusul impreuna cu varful de sare, dupa care adauga-le amestecului cu suc de lamaie si mixeaza pana la omogenizare.

Odata ce aluatul prajiturii s-a copt, lasa tava in cuptor, si toarna in mod egal deasupra (dupa ce ai scos foaia si boabele de fasole) crema de lamaie. Redu temperatura la 170 de grade si coace pana cand crema s0a intarit, aproximativ 30-40 de minute.

Lasa prajitura sa se raceasca dupa care poti sa o tai in cuburi.

 


Prajitura cuburi de lamaie se poate orna cu miez de nuca sau cu zahar pudra. Se serveste rece si se pastreaza foarte bine la frigider pentru 4 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide