Prajitura Darurile Mosului

O prajiturica delicioasa, pe care, de ce nu, o putem pregati in oricare zi de iarna!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Darurile  Mosului

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • o mana de stafide
  • o mana de miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite de lapte
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate (se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si nucile maruntite.

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, turnam aluatul obtinut, deasupra presaram praf de scortisoara si dam la cuptorul preincalzit, cca 5 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.

Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in fasii apoi in patratele mici, de cca 4-5 cm .

Ciocolata rupta se topeste la bain marie impreuna cu linguritele de lapte pana ce devine lichida. Asezam patratelele pe un gratar metalic si turnam ciocolata calda peste prajitura.Decoram cu fulgi de nea din pasta de zahar(sau figurine specifice iernii) si dam la rece cca 30 minute. Sunt foarte bune ,aspectoase si miezul de nuca si stafidele sunt surpriza prajiturii,dar aroma de iarna o capata din scortisoara presarata deasupra ei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide