Prajitura Darurile Mosului

O prajiturica delicioasa, pe care, de ce nu, o putem pregati in oricare zi de iarna!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura Darurile  Mosului

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • o mana de stafide
  • o mana de miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite de lapte
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate (se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si nucile maruntite.

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, turnam aluatul obtinut, deasupra presaram praf de scortisoara si dam la cuptorul preincalzit, cca 5 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.

Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in fasii apoi in patratele mici, de cca 4-5 cm .

Ciocolata rupta se topeste la bain marie impreuna cu linguritele de lapte pana ce devine lichida. Asezam patratelele pe un gratar metalic si turnam ciocolata calda peste prajitura.Decoram cu fulgi de nea din pasta de zahar(sau figurine specifice iernii) si dam la rece cca 30 minute. Sunt foarte bune ,aspectoase si miezul de nuca si stafidele sunt surpriza prajiturii,dar aroma de iarna o capata din scortisoara presarata deasupra ei.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap