O prajiturica delicioasa, pe care, de ce nu, o putem pregati in oricare zi de iarna!
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate (se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si nucile maruntite.
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, turnam aluatul obtinut, deasupra presaram praf de scortisoara si dam la cuptorul preincalzit, cca 5 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.
Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in fasii apoi in patratele mici, de cca 4-5 cm .
Ciocolata rupta se topeste la bain marie impreuna cu linguritele de lapte pana ce devine lichida. Asezam patratelele pe un gratar metalic si turnam ciocolata calda peste prajitura.Decoram cu fulgi de nea din pasta de zahar(sau figurine specifice iernii) si dam la rece cca 30 minute. Sunt foarte bune ,aspectoase si miezul de nuca si stafidele sunt surpriza prajiturii,dar aroma de iarna o capata din scortisoara presarata deasupra ei.
Pofta buna!
E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharSe alege un pahar rezistent ( cu capacitate de 100 ml). Cantitatea de atequila se completeaza cu sprite, se adauga un cub de...
Bum Bum TequilaFructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Serbet din smochineIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Comentarii