Prajitura de casa cu mere

Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura de casa cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250ml apa
  • 1 praf de sare
  • 50g margarina
  • 1 lingurita otet
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 1kg mere
  • 1 lamaie
  • 3 linguri pesmet
  • 1 cana zahar
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa 30 de minute la frigider.
Se curata merele de coaja si de cotoare si se taie cubulete. Se asaza intr-un castron mai mare, se pune zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se amesteca si se lasa 30 de minute. Din cand in cand, se mai amesteca in castron.
Se opreste ¼ din aluat, se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 26 cm si se imbraca in aluatul ramas. Se presara pesmetul pe fundul formei si se pun merele. Din aluatul oprit se intinde o faie si se taie fasii subtiri, cu care se formeaza un “grilaj” deasupra placintei. Prajitura cu mere se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.


Prajitura de casa cu mere se seveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci