Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare.
Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa 30 de minute la frigider.
Se curata merele de coaja si de cotoare si se taie cubulete. Se asaza intr-un castron mai mare, se pune zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se amesteca si se lasa 30 de minute. Din cand in cand, se mai amesteca in castron.
Se opreste ¼ din aluat, se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 26 cm si se imbraca in aluatul ramas. Se presara pesmetul pe fundul formei si se pun merele. Din aluatul oprit se intinde o faie si se taie fasii subtiri, cu care se formeaza un “grilaj” deasupra placintei. Prajitura cu mere se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.
Prajitura de casa cu mere se seveste dupa ce s-a racit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaDe multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...
Compot de ciresePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii