Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas impreuna cu cafeaua solubila si apa. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar pudra pana se albesc, se adauga fecula, praful de copt, ciocolata topita, coniacul, migdalele rasnite si se amesteca bine. Intr-un vas se bat albusurile spuma si se incorporeaza restul de zahar. Se inglobeaza albusurile spuma in crema de galbenusuri amestecand usor. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se baga in cuptorul cald, pentru 40 de minute. Se prepara crema. Se taie untul cubulete, se freaca bine intr-un castron si se adauga zaharul, coniacul si cacao. Se amesteca bine. Cand aluatul s-a copt, se taie in doua foi, se pune intre ele o treime din crema si cu restul se imbraca prajitura. Se presara migdale taiate fin.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Chec pufos
Galuste cu prune
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaStiati ca pozsonyi kifli e in maghiara? Nu stiu de ce dar eu ma asteptam sa fie in alta limba fiindca vorbim de Bratislava...
Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifliGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii