Batem untul cu zaharul si esenta de lamai pana devine o pasta omogena. Se adauga ouale, unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Dupa ce terminam
Batem untul cu zaharul si esenta de lamai pana devine o pasta omogena. Se adauga ouale, unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Dupa ce terminam cu ouale se adauga apoi coaja de lamaie, smantana, iar apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o paleta si rezulta un aluat care se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se pune apoi tava in cuptorul preincalzit la 180-190 grade pana trece testul scobitoarei adica aproximativ 45-50 de minute. Dupa coacere se lasa 10 minute in tava sa se raceasca pe gratarul cuptorului si abia apoi se scoate din tava. Intre timp se pregareste glazura. Se amesteca zeama de lamaie cu zaharul pana rezulta o crema.
Se toarna glazura peste prajitura si se serveste dupa ce se raceste complet.
Alte retete recomandate:
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaPentru ca am gasit spanac proaspat pe piata, am preparat o delicioasa Placinta cu spanac, omleta si branza.Am zis sa mai...
Placinta cu spanac, omleta si branzaMinitarte colorate si gustoase !
Tarte cu spuma de mazareO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii