Prajitura de mere

Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g mere
  • 80 g smantana
  • 6 tablete aspartam
  • 20 g unt
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • scortisoara

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana scade tot sucul, apoi se adauga aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa calda, si se pun la rece. Galbenusurile se freaca bine, se amesteca cu merele, smantana si faina. Albusurile batute spuma se amesteca usor in compozitie. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si se portioneaza.

Se poate presara cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Chec cu mere

Pandispan cu capsuni

Tort de mere coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc