Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana
Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana scade tot sucul, apoi se adauga aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa calda, si se pun la rece. Galbenusurile se freaca bine, se amesteca cu merele, smantana si faina. Albusurile batute spuma se amesteca usor in compozitie. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si se portioneaza.
Se poate presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere
Pandispan cu capsuni
Tort de mere coapte
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii