Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana
Se curata merele de coaja, se dau prin razatoare si se inabusa intr-o cratita, cu 1 lingura de unt si putina scortisoara. Se lasa merele pe foc pana scade tot sucul, apoi se adauga aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa calda, si se pun la rece. Galbenusurile se freaca bine, se amesteca cu merele, smantana si faina. Albusurile batute spuma se amesteca usor in compozitie. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si se portioneaza.
Se poate presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere
Pandispan cu capsuni
Tort de mere coapte
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii