Prajitura de post cu crema de ness

Prajitura de post cu crema de ness este o reteta delicioasa si foarte simpla. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de 4 lingurite de cafea solubila.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura de post cu crema de ness

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 300 ml apa
  • zeama de lamaie
  • o lingurita bicarbonat
  • 4 linguri gem acrisor
  • 2 pliculete zahat vanilinat
  • 600 gr faina
  • 300 gr nuci
  • 250 gr margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 lingurite de ness

Mod de preparare

1. Frecam bine de tot 350 gr zahar cu uleiul apoi adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa, jumatate din cantitatea de nuci maruntite, gemul si omogenizam. Adaugam faina in ploaie si o incorporam in amestec. Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia. O uniformizam in tava si dam la cuptorul bine incins cam 30 de minute la foc mediu. Cel mai sigur aplicam metoda scobitoarea.

2. Intre timp preparam crema, frecand margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si nessul amestecat cu 2 lingurite de apa de calda. Dupa preferinta se poate adauga si putina esenta de rom. Dam crema la rece.

3. Odata prajitura coapta, o lasam sa se raceasca bine, apoi intindem crema peste ea, presaram restul de nuci si pudram cu cacao.


Prajitura de post cu crema de ness se serveste dupa ce s-a racit, taiata cubulete.
Cu aceasta tava de la Kitchen Shop - nu trebuie sa iti faci niciodata grija ca prajitura ta se arde!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia