Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile s
Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devine o crema groasa. Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Cand spuma devine foarte tare, se adauga restul de zahar si se bate din nou. Se pun apoi galbenusurile frecate si faina si se amesteca pana se omogenizeaza aluatul. intr-o tava rotunda, tapetata cu faina se aseaza feliutele de mere uscate si se toarna aluatul pe deasupra. Se coace la foc potrivit pana e coca gata, apoi se da la rece.
Se rastoarna invers, cu merele deasupra si se orneaza cu frisca proaspat batuta, fructe colorate, ciocolata rasa sau sos de ciocolata.
Alte prajituri:
Tort cu mere si crema de zahar ars Prajitura Negresa Tort de mere coapte
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii