Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile s
Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devine o crema groasa. Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Cand spuma devine foarte tare, se adauga restul de zahar si se bate din nou. Se pun apoi galbenusurile frecate si faina si se amesteca pana se omogenizeaza aluatul. intr-o tava rotunda, tapetata cu faina se aseaza feliutele de mere uscate si se toarna aluatul pe deasupra. Se coace la foc potrivit pana e coca gata, apoi se da la rece.
Se rastoarna invers, cu merele deasupra si se orneaza cu frisca proaspat batuta, fructe colorate, ciocolata rasa sau sos de ciocolata.
Alte prajituri:
Tort cu mere si crema de zahar ars Prajitura Negresa Tort de mere coapte
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii