Prajitura de visine cu bezea

Prajitura de visine cu bezea este delicioasa, cu aroma acrisoara de visine si cu bezea crocanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura de visine cu bezea

Ingrediente

  • ngrediente:
  • pentru blat:
  • 300-400 g faina
  • 150 g margarina
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru umplutura de visine
  • 150 g zahar
  • 500 g visine
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru prajitura de visine cu bezea se amesteca faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile pana se obtine un aluat omogen, elastic care se da la frigider pentru 30 de minute. Se intinde aluatul intr-o tava si se da la cuptor pentru 30 minute.
Visinele se curata de samburi, se amesteca cu 150 g zahar si se lasa deoparte 30 minute. Se pun la foc mic cat sa se topeasca gelatina si se da deoparte. Dupa ce s-a racit putin, se intinde putin compozitia de visine peste blatul copt.
Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos se pune peste prajitura. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.


Prajitura de visine cu bezea se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori