Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.
Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.
Sunt sigura ca oricine are zile in care, pur si simplu, are pofta de ceva dulce insa nu prea are timp la dispozitie sau nu dispune de prea multi bani pentru a-si satisface dorintele, insa eu am o solutie ieftina, rapida si simpla.
Reteta pe care am sa v-o prezint astazi este prajitura cu mere. Dupa cum am mai spus, este o reteta simpla, iar pentru a simplifica si mai mult lucrurile am sa va prezint totul pe etape ce cuprind fotografii facute de mine:
As dori sa va spun ca aceste cantitati sunt relative, ele se potrivesc marimii tigaii pe care eu o am, insa daca voi aveti una mai mare atunci puteti mari in modproportional cantitatile fara a dauna calitatii retetei.
In primul rand se separa galbenul oualelor de albus, asa cum puteti vedea in imagine. Pentru blat se vor folosi initial doar galbenusurile peste care se adauga faina, praful de copt stins cu otet, esenta si mai apoi restul ingredientelor. Puteti amesteca zaharul cu margarina si untura (incalzita - daca doriti ca ingredientele sa se amestece mai usor si mai uniform) si mai apoi sa le adaugati galbenusurilor. In final ar trebui sa obtineti un amestec asemanator celui din fotografie. Acesta se toarna intr-o tigaie, se niveleaza dupa care se aseaza merele feliate pe toata suprafata aluatului si se introduce la cuptor pret de 30 de minute, la foc mediu.
In acest timp trebuie sa prepari spuma ce se va adauga deasupra merelor. Se adauga 3 linguri de zahar ( sau mai mult daca doriti o spuma mai dulce) peste albusurile separate si se amesteca cu mixerul . Spuma obtinuta se pune peste mere si se baga in cuptor pentru inca 15 minute. Tin sa mentionez ca durata de coacere variaza in functie de marimea tigaii deci ar fi bine sa supravegheati prajitura cu 5 minute inainte de intervalul dat initial de mine.
In final, prajitura ar trebui sa arate cam asa, poate putin mai aspectuoasa daca reusiti sa nivelati spuma mai bine decat am facut-o eu.
Dupa ce se lasa la racit, prajitura e numai buna de servit in familie, asa cum am facut si eu. Dupa cum puteti vedea, bucatile de prajitura au disparut repede, ceea ce inseamna ca am reusit cu succes sa imi "indulcesc" weekend-ul atat mie cat si intregii familii.
Acesta reteta este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii