Prajitura de weekend

Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de weekend

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 80 g margarina (la pachet sau cutie)
  • 1 lingura rasa de untura
  • o jumatate pliculet praf de copt
  • esenta la alegere: rom
  • vanilie etc
  • fructe- eu am ales mere insa puteti sa le inlocuiti cu orice fruct doriti (piersici
  • nectarine
  • caise
  • prune etc);

Mod de preparare

Pajitura face weekend-ul mai frumos si mai relaxant. Aceasta este o prajitura rapida si nu e nici costisitoare.

Sunt sigura ca oricine are zile in care, pur si simplu, are pofta de ceva dulce insa nu prea are timp la dispozitie sau nu dispune de prea multi bani pentru a-si satisface dorintele, insa eu am o solutie ieftina, rapida si simpla.

Reteta pe care am sa v-o prezint astazi este prajitura cu mere. Dupa cum am mai spus, este o reteta simpla, iar pentru a simplifica si mai mult lucrurile am sa va prezint totul pe etape ce cuprind fotografii facute de mine:

As dori sa va spun ca aceste cantitati sunt relative, ele se potrivesc marimii tigaii pe care eu o am, insa daca voi aveti una mai mare atunci puteti mari in modproportional cantitatile fara a dauna calitatii retetei.

In primul rand se separa galbenul oualelor de albus, asa cum puteti vedea in imagine. Pentru blat se vor folosi initial doar galbenusurile peste care se adauga faina, praful de copt stins cu otet, esenta si mai apoi restul ingredientelor. Puteti amesteca zaharul cu margarina si untura (incalzita - daca doriti ca ingredientele sa se amestece mai usor si mai uniform) si mai apoi sa le adaugati galbenusurilor. In final ar trebui sa obtineti un amestec asemanator celui din fotografie. Acesta se toarna intr-o tigaie, se niveleaza dupa care se aseaza merele feliate pe toata suprafata aluatului si se introduce la cuptor pret de 30 de minute, la foc mediu.

In acest timp trebuie sa prepari spuma ce se va adauga deasupra merelor. Se adauga 3 linguri de zahar ( sau mai mult daca doriti o spuma mai dulce) peste albusurile separate si se amesteca cu mixerul . Spuma obtinuta se pune peste mere si se baga in cuptor pentru inca 15 minute. Tin sa mentionez ca durata de coacere variaza in functie de marimea tigaii deci ar fi bine sa supravegheati prajitura cu 5 minute inainte de intervalul dat initial de mine.

In final, prajitura ar trebui sa arate cam asa, poate putin mai aspectuoasa daca reusiti sa nivelati spuma mai bine decat am facut-o eu.


Dupa ce se lasa la racit, prajitura e numai buna de servit in familie, asa cum am facut si eu. Dupa cum puteti vedea, bucatile de prajitura au disparut repede, ceea ce inseamna ca am reusit cu succes sa imi "indulcesc" weekend-ul atat mie cat si intregii familii.

Acesta reteta este scrisa de Diana Alx pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata