Aceasta prajitura de dragobete, este de fapt o prajitura cu crema de smantana si spuma de nuci foarte delicioasa.
Pentru prajitura cu crema de smantana si spuma de nuca blatul se face in felul urmator: din untul (margarina) topit(a) pe baie de abur, zahar, 2 galbenuse de ou, coaja rasa de lamaie si zahar vanilat, praful de copt stins si faina se face un aluat moale si sfarmicios.
Capitonam cu hartie de copt o tava cu peretii inalti. Blatul il asezam in tava presandu-l cu mana astfel incat sa acopere fundul tavii si sa fie ridicat si pe peretii tavii. Cu rabdare presam aluatul incat sa ne asiguram ca stratul e aproximativ egal ca si grosime. Insistam mai ales pe la incheieturile tavii ca sa nu lasam pe marginile prajiturii un strat prea gros de biscuiti. Intepam cu furculita aluatul, si lasam tava la odihnit.
Batem spuma galbenusele de ou cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de la portocala. Cand am obtinut o spuma bogata introducem pe rand continutul celor trei pachetele de budinca. La final adaugam smantana dulce si mixam energic. Vom obtine o crema spumoasa, groasa si aerata, pe care o punem in tava peste blatul intins.
Spuma de nuca: cele 6 albuse de oua le batem spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce ce albusul s-a intarit adaugam zaharul si mixam in continuare pana se va topi zaharul. Macinam nuca, pe care o adaugam in spuma de albus amestecand de sus in jos fara mixer, doar cu o lingura. Adaugam si lingura de pesmet. Spuma de nuca o punem cu rabdare cu lingura peste crema de smantana. O nivelam cu atentie, ca sa ne asiguram ca stratul e aproximativ egal. Dam la cuptor preincalzit, la foc potrivit pt circa 45-50 minute. Nu deschidem deloc usa cuptorului. Prajitura este potrivita pentru mic dejun la ceasca de cafea sau cafea cu lapte.
Varianta insiropata cu nuci glasate a prajiturii Dragobete:
Daca avem timp si vrem ca prajitura sa fie si mai festiva, feliile sa arate ca cele de tort putem proceda asa:
glasam usor cu 5 linguri de zahar ars 200 grame de nuci. Avem grija sa nu tinem mult pe foc nucile in zahar ca se ard si se amarasc. Lasam nucile la racorit.
Prajitura cand s-a racit complet o feliem in felii de 2- 3 cm grosime si apoi feliile le insiropam cu un sirop din cafea tare si cacao cu zahar, nu prea dulce.Nu trebuie sa fie complet insiropate. Se toarna siropul asa aleatoriu peste feliile de prajituri si ele vor trage sirop care va colora blatul neuniform. Deasupra presaram nuca glasata sfarmata cu sucitorul.
Varianta insiropata este un regal al gustului. Inchipuiti-va ca intalnim in gura atat gustul de cacao cu cafea cat si gustul fin al cremei de smantana din prajitura, dar si gustul minunat al nucilor glasate. O paleta gustativa atat de variata intr-o singura prajitura.
Prajitura cu crema de smantana si spuma de nuca se poate servi simpla sau insiropata si stropita cu nuci glasate cu zahar ars.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDragii mei am facut acest tort pentru ziua Sfintilor Mihail si Gavril cand mi-am sarbatorit si eu numele :-) . Este o reteta...
Tort cu nuca si ciocolataIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii