Prajitura Egipt

Se taie smochinele in bucatele si se adauga doua linguri de miere si doua linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu zaharul si se incorporeaza in a

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g smochine
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de cacao
  • 6 albusuri
  • o cana de alune macinate
  • scortisoara
  • o cana de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Se taie smochinele in bucatele si se adauga doua linguri de miere si doua linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu zaharul si se incorporeaza in amestecul de smochine. Alunele nesarate se rumenesc putin in cuptorul incins, se opresc doua- trei linguri si restul se amesteca impreuna cu smochinele. Se adauga un pliculet de zahar vanilat si un praf de scortisoara si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si se da la cuptor pentru 40-45 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate pe un platou. Se pun trei linguri de zahar intr-un vas la foc mic, sa se caramelizeze. Cand s-a topit, se adauga alunele pastrate si se intinde glazura peste prajitura.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori