Prajitura Figaro este o delicioasa reteta de prajitura de casa, cu nuca, usor de facut si la indemana oricarui incepator. Este o prajitura ce merge perfect langa o cana cu ceai sau lapte.
Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma. Cele 2 linguri de cacao se amesteca cu crema rezultata din margarina si zahar, dupa aceea se adauga galbenusurile. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu borcanul de gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar.
Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.
Pofta buna! Reteta Prajitura FIGARO a fost propusa de Giorgiana pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii