Prajitura fina cu nectarine si prune este o delicioasa reteta de prajitura de casa ce imbina cele doua gusturi de prune si nectarine in ceva delicios.
1. Pentru aluatul fraged amestecam bine faina cu praful de copt. Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Acest aluat se intinde intre doua hartii de copt intr-o faoaie de blat subtire care se coace intr-o tava tapetata cu hartie, la foc potrivit,10 minute.
2. Aluatul pentru blat se prepara mixand untul tare taiat in cubulete mici, turnand zaharul si adaugand ouale, unul cate unul, apoi faina amestecata cu praf de copt si esenta. Acest aluat se toarna si se intinde peste aluatul fraged deja copt. Deasupra se decoreaza cu sferturi de prune si nectarine, dupa ce acestea au fost apalate si sterse. Se da la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit cca 30-35 de minute. Se scoate prajitura si se presara pe toata suprafata zaharul vanilat. Se lasa putin la racit apoi se taie prajitura in patrate.
Pofta buna!
Prajitura cu prune si nectarine se serveste dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii