Prajituri

Reteta Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 26-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
O prajitura gustoasa si perfecta pentru zilele reci de iarna sau pentru zilele de sarbatoare.

ingrediente

8 portii

Blat:
   4 oua
   150 gr zahar
   1 cana sfecla rosie razuita
   250 gr faina
   1 plic praf de copt
   2 lingurite scortisoara
   2 lingurite ghimbir razuit
   200 ml ulei
Pt crema :
   250 gr branza de vaci
   200 ml iaurt cu gust de fructe
   4 linguri zahar praf (sau tos)
Decor :
   un plic gelatina
   ornamente colorate sau orice doriti

mod de preparare

Blatul :
Pregatim o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade
Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica , razuim pana obtinem o cana de 250 ml plina , dar fara sa o apasam .
Batem ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema alba destul de pufoasa si nu se mai simte zaharul . Adaugam scortisoara , ghimbirul si in fir subtire uleiul . Pe rand punem sfecla razuita si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine si turnam in tava . Dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute ,dar este bine sa facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura .
In acest timp pregatim crema de branza:
Branza o punem intr-un vas si cu blenderul o facem pasta , punem iaurtul si zaharul . Daca le punem pe toate si dupa aceea incepem sa o facem pasta o sa mearga mai repede . Gustati si daca mai trebuie mai adaugati zahar .
Eu am ales un iaurt cu piersici , dar puteti opta pentru orice fel de iaurt .
Cand este destul de fina crema si nu se simte zaharul ( in cazul in care folositi zahar tos si nu zahar pudra), o punem la frigider.
Cand prajitura este coapta o lasam la racit in tava .
Cand este rece o scoatem din tava si o taiem in functie de cat de inalta a iesit in doua sau se poate in trei. Impartim crema in cate parti avem nevoie ( eu am taiat in doua prajitura si crema am impartit-o in jumate ) si punem pe prajitura.
Deasupra se punem o parte din crema si se niveleaza .

Eu am optat sa torn deasupra prajiturii o gelatina si sa o presar cu ornamente colorate . Am mai pus din loc in loc fructe de phisalis
Incearca si Tarta rustica cu gem de piersici
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu sfecla rosie si crema de branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.