Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de lapte, cacao, margarina, faina si zahar.
Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Prima data se pregatesc foile.
Se amesteca ueiul, zaharul, laptele,oul si amoniacul pana cand se topeste cat-de-cat zaharul. Apoi se adauga faina pana se obtine un aluat moale, usor sfaramicios. Se imparte in patru parti egale. Se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.
Pentru crema se amesteca laptele, faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu pana cand devine o budinca mai groasa. Se lasa sa se raceasca. Margarina se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste cat-de-cat si se amesteca apoi cu budinca pana cand se omogenizeaza complet. Se imparte in trei parti egale si se pune intre cele patru foi.
Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.
Se poate servi cu lapte sau pur si simplu ca..."ceva dulce".
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii