Prajitura cu foi si crema de mac

Preferata mea pentru o zi minunata de toamna

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi si crema de mac

Ingrediente

  • Foi
  • 600 grame de faina
  • 170 grame untura
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 1 ou intreg si un galbenus de ou
  • sare
  • 200 gr de zahar
  • smantana cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins
  • Crema:
  • 1 kg de mac
  • 300 ml de lapte
  • 100 gr de zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Faina se freaca cu untura, sarea si zaharul pana se amesteca bine si devine un aluat nisipos. In mijlocul aluatului se face o scobitura in care se pun oul si galbenusul de la al doilea ou, se adauga bicarbonatul stins cu otet si se pun 2 linguri din smantana. Se incepe omogenizarea aluatului. Se mai completeaza cu smantana pana ce aluatul devine bun de intins.

Din compozitie se fac 3 foi. Prima se intinde in tava.

Se trece la preparatul cremei. Macul se fierbe cu laptele si cu zaharul pentru 5-10 minute. Se ia oala de pe foc si se lasa la racit.

Albusurile de la oua se bat cu cele 4 linguri de zahar pana cand albusul se intareste, apoi se adauga peste si galbenusurile care impreuna se amesteca cu macul fiert si racit. Din crema se intinde peste prima foaie, apoi se intinde a doua foaie de coca, crema de mac si a treia foaie.

Tava se da la copt, pentru 45 de minute, la 150 de grade C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide