Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o faceti, veti vedea ca n-ati mancat niciodata o prajitura de casa mai buna.

Complexitate
medie
Prajitura in foi cu miere si nuca

Ingrediente

  • Foi:
  • 500gr faina
  • 220gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 3 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare pisate
  • 1 lingurita bicarbonat stins.
  • Umplutura:
  • 1/2 l lapte
  • 2oua
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri zahar
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 50gr unt
  • gem de caise
  • o mana de nuca macinata.

Mod de preparare

Aceasta reteta de prajitura nu este grea, dar necesita mult timp de asteptare, insa, credeti-ma, merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o faceti, veti vedea ca n-ati mancat niciodata o prajitura de casa mai buna ca asta.
Pentru foi se amesteca toate ingredientele, se framanta aluatul foarte bine si se lasa sa stea la rece pana a doua zi cand se imparte in patru parti egale, se intind patru foi care se coc pe fundul tavii pe rand. Dupa ce s-au copt foile se impacheteaza in hartie alba si se lasa undeva la racoare 1-2 zile ca sa se infragezeasca .
Umplutura: Din lapte, 2oua, 2 linguri de faina, 2-3 linguri zahar si vanilie se face o crema de vanilie in care se adauga la sfarsit 50gr unt si se lasa sa se raceasca.
Foile se ung alternativ cu crema de vanilie si cu gemul de caise, iar ultima foaie se unge cu putina miere peste care se presara nuca macinata. Se impacheteaza si se preseaza intre doua blaturi de lemn, nu foarte grele.


Prajitura in foi cu miere si nuca se taie in dreptunghiuri mici sau romburi, si se serveste musafirilor care vor cadea pe spate!.... Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!