Prajitura in forma de ratuste

Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza cele doua oua. Se adauga laptele, esenta de migdale si migdalele macinate maru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • o cana si jumatate de zahar
  • 3 linguri de unt
  • 3 cani de lapte
  • 1 lingurita de esenta de migdale
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de fulgi de migdale
  • praf de copt
  • 4 linguri de gem de caise

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza cele doua oua. Se adauga laptele, esenta de migdale si migdalele macinate marunt. Se pune faina, amestecata cu praful de copt, adaugandu-se putin cate putin. Se unge o tava cu unt si se aseaza hartie pergament. Din jumatate de compozitie formeaza cu ajutorul unei linguri bastonase, iar din cealalta jumatate se pun bilute si se aseaza in tava. Se coc la foc moderat. Dupa ce s-au copt, se scot si se lasa la racit. Se ung bastonasele cu putin gem de caise incalzit, se asaza spre capatul fiecaruia o biluta si se lipeste cu ajutorul gemului. In fiecare biluta se infig doi fulgi de migdale, in partea dinspre exterior, cioc. Se asaza pe un platou si pudreaza ratustele cu zahar praf.

Alte prajituri simple recomandate

Tiramisu

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi
Bucataras.RO

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Un preparat pe care il savurez des in italia, imi place foarte mult.

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate