Din cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se coac
Din cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se coace intr-o tava captusita cu folie de aluminiu. Se bate o alta spuma din cele 6 albusuri de oua. Se fierbe un sirop din 280 g zahar si 4-5 linguri de apa si se adauga jumatate de baton de vanilie. Acest sirop fierbinte se picura incet in spuma, amestecand continuu. Pana acum am batut spuma pe foc, acum o mai batem putin pe aburi. Se bate pana cand incepe sa se prinda de peretii cratitei. Se toarna peste blat, se uniformizeaza si se acopera cu glazura de ciocolata.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii