Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Ingrediente

  • -100 g faina
  • 40 g malai
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri stafide
  • 75 g unt
  • 2 pere
  • 2 linguri gem de caise
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml iaurt
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • zahar pudra
  • unt si faina pentru tava

Mod de preparare

Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta de prajitura.
Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.
Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.
Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra.
Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de prajitura.


Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone se serveste la desert alaturi de o ceasca de cafea sau un coniac
Sursa acestei retete este blogul culinar 3sisterscooking.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Negresa cu branza si cirese
4
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
5
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine