Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta.
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone este un delicios desert cu fructe. Aveti nevoie de faina alba si faina de malai pentru aceasta reteta de prajitura.
Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.
Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.
Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra.
Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de prajitura.
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone se serveste la desert alaturi de o ceasca de cafea sau un coniac
Sursa acestei retete este blogul culinar 3sisterscooking.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii