E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, b
E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, bezeaua se moaie pina a doua zi.
Prima data se pregateste tava cu 3 fisii de hirtie de copt usor unsa (se imparte in 3 ca sa poti mai usor trasa liniile).
Se bate bine albusul cu zaharul tos iar la urma se adauga zaharul praf si se amesteca usor
Se pune intr-o punga si se trag 3 dungi pe fiecare hirtie(o sa mai ramina putina compozitie, cam a sasea parte, dar se adauga la urmatorul aluat de pandispan).
Se pun cele 2 oua, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar tos si compozitia ramasa de la bezea, se bat bine pina devin cremoase, se adauga faina, se pun in punga si se umplu golurile dintre dungile de bezea.
Se coc la foc mic, 280-300 F sau 135-150C timp de 1 ora jumatate, cu cuptorul intrdeschis, sa se usuce, pandispanul va fi uscat ca si bezeaua, dar are un gust foarte bun de galbenusuri. Daca e coapta se desprinde hirtia f usor de pe foi.
Crema:
1 pint frisca batuta cu 4 linguri de zahar sau jumate de kilogram, in care se adauga esenta de cafea ness( 3 linguri de cafea dizolvata cu foarte putina apa), eu asta am pus, dar se poate adauga un gem bun de fructe, sau chiar frisca simpla.
Se imparte in doua, se umplu cele trei foi, se lasa la frifider pt 4 ore, se portioneaza, nu e prea greu de taiat dupa 4 ore.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Kardinal a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura ieftina cu cirese sau alte fructe,
Tort cu fructe ,
Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraM-am inspirat de pe blogul retetefeldefel
Paste cu ton si dovlecelOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii