E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, b
E o prajitura aspectuoasa, gustoasa, dar care trebuie servita in ziua in care se umple, se pot coace foile mai mult timp inainte, dar odata umpluta, bezeaua se moaie pina a doua zi.
Prima data se pregateste tava cu 3 fisii de hirtie de copt usor unsa (se imparte in 3 ca sa poti mai usor trasa liniile).
Se bate bine albusul cu zaharul tos iar la urma se adauga zaharul praf si se amesteca usor
Se pune intr-o punga si se trag 3 dungi pe fiecare hirtie(o sa mai ramina putina compozitie, cam a sasea parte, dar se adauga la urmatorul aluat de pandispan).
Se pun cele 2 oua, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar tos si compozitia ramasa de la bezea, se bat bine pina devin cremoase, se adauga faina, se pun in punga si se umplu golurile dintre dungile de bezea.
Se coc la foc mic, 280-300 F sau 135-150C timp de 1 ora jumatate, cu cuptorul intrdeschis, sa se usuce, pandispanul va fi uscat ca si bezeaua, dar are un gust foarte bun de galbenusuri. Daca e coapta se desprinde hirtia f usor de pe foi.
Crema:
1 pint frisca batuta cu 4 linguri de zahar sau jumate de kilogram, in care se adauga esenta de cafea ness( 3 linguri de cafea dizolvata cu foarte putina apa), eu asta am pus, dar se poate adauga un gem bun de fructe, sau chiar frisca simpla.
Se imparte in doua, se umplu cele trei foi, se lasa la frifider pt 4 ore, se portioneaza, nu e prea greu de taiat dupa 4 ore.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Kardinal a fost propusa de apascaritei maria pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura ieftina cu cirese sau alte fructe,
Tort cu fructe ,
Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmalePenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii