Prajitura Kati

Prajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema cu aroma de rom si crusta de bezea este una perfecta, si va veti indragosti de aceasta reteta.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Kati

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • o lamaie
  • 1 praf de copt (eu am pus o lingurita plina
  • ca nu am avut la plic)
  • 1 lingura lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • o foaie o maruntim
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem piersici/caise (acrisor)
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • o lingura esenta rom
  • o lingurita rom
  • sau cum aveti inspiratia ca sa iasa cat mai aromat ca asta e ideea
  • Ingrediente pentru bezea:
  • cele 3 albusuri ramase de la foi
  • un praf de sare
  • o cescuta de zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
  • cativa stropi zeama de lamaie

Mod de preparare

In primul rand se pregatesc foile:

Mai intai am stins praful de copt cu putina zeama de la lamaie.
Apoi am amestecat toate ingredientele: galbenusurile, zaharul, margarina, coaja rasa de la lamaie, faina si praful de copt stins.
Le-am amestecat bine , am adaugat lingura de lapte si am framantat o coca pe care am impartit-o in 3.

Am intins 3 foi. Se intind foarte usor datorita grasimii din coca, eu le-am intins direct pe hartia de copt pe care am stropit ceva ulei din precautie. Si le-am copt la foc potrivit (350 F) cam 8-10 minute.

Apoi se pregateste crema:

Foaia se marunteste si se inmoaie cu laptele caldut. Se adauga cacaoa, gemul, esenta de rom + romul, zaharul si untul.
La inceput m-am gandit ca o sa le frec spuma dar dupa aia am zis ca merge si fara sa mai murdaresc un vas.

Crema rezultata se intinde peste o foaie. Se aseaza cealalta foaie si se pune ceva mai greu peste ele ca sa se prinda cele 3 parti. Eu am acoperit o carte ( nu prea groasa) cu folie de aluminiu si am pus peste prajitura.

Bezeaua:

Pe aburi, albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi zaharul pudra si stropii de lamaie. Trebuie sa obtineti o spuma tare, f tare. 
Cu aceasta spuma se acopera prajitura dupa imaginatie.

Si se orneaza prajitura Kati cu fulgi de ciocolata sau cacao. Eu am pus de amandoua si bucatele de ciocolata si cacao.

 



Prajitura Kati se poate servi si imediat, dar este mai bine sa o lasati 1 ora, 2 sa se aseze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Tort cu ciocolata si zmeura

Tort cu ciocolata si zmeura

Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

Tort cu ciocolata si zmeura
Cele mai apreciate rețete
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
1
Salate din oua

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry
2
Aperitive cu ciuperci

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry
Muschiulet de porc cu ciuperci
3
Mancaruri cu carne

Muschiulet de porc cu ciuperci

Muschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.

Muschiulet de porc cu ciuperci
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Varza dulce calita (de post)
5
Mancaruri de post

Varza dulce calita (de post)

Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit

Varza dulce calita (de post)
Parteneri
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Gustos.RO

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
ReteteCulinare.RO

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase