Prajitura Kati

Prajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema cu aroma de rom si crusta de bezea este una perfecta, si va veti indragosti de aceasta reteta.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Kati

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • o lamaie
  • 1 praf de copt (eu am pus o lingurita plina
  • ca nu am avut la plic)
  • 1 lingura lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • o foaie o maruntim
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem piersici/caise (acrisor)
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • o lingura esenta rom
  • o lingurita rom
  • sau cum aveti inspiratia ca sa iasa cat mai aromat ca asta e ideea
  • Ingrediente pentru bezea:
  • cele 3 albusuri ramase de la foi
  • un praf de sare
  • o cescuta de zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
  • cativa stropi zeama de lamaie

Mod de preparare

In primul rand se pregatesc foile:

Mai intai am stins praful de copt cu putina zeama de la lamaie.
Apoi am amestecat toate ingredientele: galbenusurile, zaharul, margarina, coaja rasa de la lamaie, faina si praful de copt stins.
Le-am amestecat bine , am adaugat lingura de lapte si am framantat o coca pe care am impartit-o in 3.

Am intins 3 foi. Se intind foarte usor datorita grasimii din coca, eu le-am intins direct pe hartia de copt pe care am stropit ceva ulei din precautie. Si le-am copt la foc potrivit (350 F) cam 8-10 minute.

Apoi se pregateste crema:

Foaia se marunteste si se inmoaie cu laptele caldut. Se adauga cacaoa, gemul, esenta de rom + romul, zaharul si untul.
La inceput m-am gandit ca o sa le frec spuma dar dupa aia am zis ca merge si fara sa mai murdaresc un vas.

Crema rezultata se intinde peste o foaie. Se aseaza cealalta foaie si se pune ceva mai greu peste ele ca sa se prinda cele 3 parti. Eu am acoperit o carte ( nu prea groasa) cu folie de aluminiu si am pus peste prajitura.

Bezeaua:

Pe aburi, albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi zaharul pudra si stropii de lamaie. Trebuie sa obtineti o spuma tare, f tare. 
Cu aceasta spuma se acopera prajitura dupa imaginatie.

Si se orneaza prajitura Kati cu fulgi de ciocolata sau cacao. Eu am pus de amandoua si bucatele de ciocolata si cacao.

 



Prajitura Kati se poate servi si imediat, dar este mai bine sa o lasati 1 ora, 2 sa se aseze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
1
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Tort cu blat de morcovi
2
Torturi

Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Tort cu blat de morcovi
Dovlecei crocanti
3
Aperitive cu legume

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Tarta cu pastarnac
4
Tarte

Tarta cu pastarnac

Umilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...

Tarta cu pastarnac
Fursecuri fragede
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri fragede

O cana de ceai fierbinte si un fursec delicios incalzesc inima oricui!

Fursecuri fragede
Parteneri
Orez cu varza calita si friptura de pui
Bucataras.RO

Orez cu varza calita si friptura de pui

Pentru aceasta reteta am folosit ajutoarele mele din bucatarie: multicooker-ul si Salad Chef Smart-ul. Foarte utile aceste...

Orez cu varza calita si friptura de pui
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii