Prajitura Kati

Prajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema cu aroma de rom si crusta de bezea este una perfecta, si va veti indragosti de aceasta reteta.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Kati

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • o lamaie
  • 1 praf de copt (eu am pus o lingurita plina
  • ca nu am avut la plic)
  • 1 lingura lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • o foaie o maruntim
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem piersici/caise (acrisor)
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • o lingura esenta rom
  • o lingurita rom
  • sau cum aveti inspiratia ca sa iasa cat mai aromat ca asta e ideea
  • Ingrediente pentru bezea:
  • cele 3 albusuri ramase de la foi
  • un praf de sare
  • o cescuta de zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
  • cativa stropi zeama de lamaie

Mod de preparare

In primul rand se pregatesc foile:

Mai intai am stins praful de copt cu putina zeama de la lamaie.
Apoi am amestecat toate ingredientele: galbenusurile, zaharul, margarina, coaja rasa de la lamaie, faina si praful de copt stins.
Le-am amestecat bine , am adaugat lingura de lapte si am framantat o coca pe care am impartit-o in 3.

Am intins 3 foi. Se intind foarte usor datorita grasimii din coca, eu le-am intins direct pe hartia de copt pe care am stropit ceva ulei din precautie. Si le-am copt la foc potrivit (350 F) cam 8-10 minute.

Apoi se pregateste crema:

Foaia se marunteste si se inmoaie cu laptele caldut. Se adauga cacaoa, gemul, esenta de rom + romul, zaharul si untul.
La inceput m-am gandit ca o sa le frec spuma dar dupa aia am zis ca merge si fara sa mai murdaresc un vas.

Crema rezultata se intinde peste o foaie. Se aseaza cealalta foaie si se pune ceva mai greu peste ele ca sa se prinda cele 3 parti. Eu am acoperit o carte ( nu prea groasa) cu folie de aluminiu si am pus peste prajitura.

Bezeaua:

Pe aburi, albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi zaharul pudra si stropii de lamaie. Trebuie sa obtineti o spuma tare, f tare. 
Cu aceasta spuma se acopera prajitura dupa imaginatie.

Si se orneaza prajitura Kati cu fulgi de ciocolata sau cacao. Eu am pus de amandoua si bucatele de ciocolata si cacao.

 



Prajitura Kati se poate servi si imediat, dar este mai bine sa o lasati 1 ora, 2 sa se aseze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti insiropati
1
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Mancare de spanac cu ou ochi
2
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Tort crema de zahar ars
3
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Nectar de caise
4
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Prajitura cu crema de ciocolata
5
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata este o reteta minunata de prajitura de casa, ce ii va incanta pe tot membrii familiei. Nimic...

Prajitura cu crema de ciocolata
Parteneri
Aperitiv pasta de ton
Bucataras.RO

Aperitiv pasta de ton

O idee super rapida pentru micul dejun sau o gustare pentru orice ora :)

Aperitiv pasta de ton
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce