Prajitura Kati

Prajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema cu aroma de rom si crusta de bezea este una perfecta, si va veti indragosti de aceasta reteta.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Kati

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • o lamaie
  • 1 praf de copt (eu am pus o lingurita plina
  • ca nu am avut la plic)
  • 1 lingura lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • o foaie o maruntim
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem piersici/caise (acrisor)
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • o lingura esenta rom
  • o lingurita rom
  • sau cum aveti inspiratia ca sa iasa cat mai aromat ca asta e ideea
  • Ingrediente pentru bezea:
  • cele 3 albusuri ramase de la foi
  • un praf de sare
  • o cescuta de zahar pudra (sau dupa gustul fiecaruia)
  • cativa stropi zeama de lamaie

Mod de preparare

In primul rand se pregatesc foile:

Mai intai am stins praful de copt cu putina zeama de la lamaie.
Apoi am amestecat toate ingredientele: galbenusurile, zaharul, margarina, coaja rasa de la lamaie, faina si praful de copt stins.
Le-am amestecat bine , am adaugat lingura de lapte si am framantat o coca pe care am impartit-o in 3.

Am intins 3 foi. Se intind foarte usor datorita grasimii din coca, eu le-am intins direct pe hartia de copt pe care am stropit ceva ulei din precautie. Si le-am copt la foc potrivit (350 F) cam 8-10 minute.

Apoi se pregateste crema:

Foaia se marunteste si se inmoaie cu laptele caldut. Se adauga cacaoa, gemul, esenta de rom + romul, zaharul si untul.
La inceput m-am gandit ca o sa le frec spuma dar dupa aia am zis ca merge si fara sa mai murdaresc un vas.

Crema rezultata se intinde peste o foaie. Se aseaza cealalta foaie si se pune ceva mai greu peste ele ca sa se prinda cele 3 parti. Eu am acoperit o carte ( nu prea groasa) cu folie de aluminiu si am pus peste prajitura.

Bezeaua:

Pe aburi, albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi zaharul pudra si stropii de lamaie. Trebuie sa obtineti o spuma tare, f tare. 
Cu aceasta spuma se acopera prajitura dupa imaginatie.

Si se orneaza prajitura Kati cu fulgi de ciocolata sau cacao. Eu am pus de amandoua si bucatele de ciocolata si cacao.

 



Prajitura Kati se poate servi si imediat, dar este mai bine sa o lasati 1 ora, 2 sa se aseze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide